Wszystkie składniki wyciągnąć wcześniej, by nabrały temperatury pokojowej.
Masło zmiksować z erytrolem. Czekoladę rozpuścić w garnuszku i odstawić do ostygnięcia. Następnie dodać do masy maślanej i zmiksować na pulchny krem. Miksując dodawać żółtka. Następnie połączyć szpatułką z przesianą przez sitko mąką i proszkiem do pieczenia. Dodać ubite na sztywno białka i wymieszać. Piec około 13-14 minut w temp. 180 stopni.
Owoce obrać ze skórek i pozbawić pestek. Zblendować na mus. Podgrzać mus w garnuszku do zagotowania, zdjąć z ognia i wymieszać w nim 2 galaretki aż do rozpuszczenia. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia pilnując, by masa nie stężała. Ostudzony mus wymieszać z serkami i jogurtem dodając stopniowo, po 1 łyżce sera i jogurtu do musu. Wymieszać, najlepiej trzepaczką na gładką masę. Przelać na wystudzony spód i odstawić do lodówki do stężenia na około 4-5h. Opcjonalnie udekorować wierzch kawałkami owoców.
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Przy zastosowanej diecie dość znacznie poprawił się mój wynik kreatyniny co jest bardzo ważne przy niewydolności nerek obecnie jest to niewydolność III stopnia. Gdybym nie rozpoczął diety i nie stosował się do zaleceń już pewnie byłbym dializowany. Bardzo polecam wizyty u Pani ...
08.10.2020
Twój komentarz