Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Dynię umyć, usunąć pestki, pokroić na ćwiartki, skropić łyżeczką oliwy i upiec aż do lekkiego zbrązowienia skórki około 30-40 min.
Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. Na patelni lekko rozgrzać drugą łyżeczkę oliwy, dodać cebulę, szczyptę soli i podsmażać przez 1 – 2 minuty do momentu, aż zmięknie. Dodać posiekany czosnek, chwilę podsmażyć, po czym dodać posiekaną pietruszkę i ostrą paprykę.
Upieczoną i ostudzoną dynię włożyć do miski, dodać 2-3 łyżki oliwy, ocet balsamiczny, suszone pomidory, sól oraz czarny pieprz i dokładnie zblendować na gładką pastę.
Do pasty dyniowej dodać cebulę z czosnkiem i dokładnie wymieszać, doprawić i włożyć do lodówki aby smaki się połączyły.
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Jestem bardzo zadowolony z diety ułożonej przez Panią Dorotę. Zdecydowałem się napisać opinię po dłuszym czasie- moja waga utrzymuje się od 3 lat. Schudłem 23 kg. Polecam.
21.12.2015
Twój komentarz