Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzewamy do 220 stopni. Dynię dokładnie myjemy, przecinamy na pół i łyżką wyciągamy ze środka pestki. Następnie dynię kroimy w kostkę, nie musi być drobna, ani równa, ważne żeby wygodnie się jadło :) Dynię układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek i posypujemy tymiankiem. Wkładamy do piekarnika na około 30-40 minut, miękkość możemy sprawdzać widelcem. Upieczoną dynię wyjmujemy z piekarnika i wkładamy do miski. Posypujemy całość orzechami włoskimi i pokruszonym serem. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!
Kontakt:
- 530 530 156
Dorota Lejkowska
OPINIA PACJENTA: Z Panią dietetyk bardzo dobrze się współpracuje. Ułożyła mi dietę pod kątem mojej choroby, z produktów które lubię i dopasowała wszystko do trybu mojej pracy zmianowrj. Samopoczucie rewelacyjne, waga poszła w dół a wyniki badań wróciły do normy. Wszystkim którzy się jeszcze ...
10.12.2019
Twój komentarz