27 Luty

Czekoladowy budyń z kaszy jaglanej z jogurtem i owocami

Prosty i smaczny deser idealny na przekąskę

Składniki:

kasza jaglana 30g- 1/3 woreczka

kakao naturalne 5g- 1 łyżeczka

banan 130g- 1 średnia sztuka

sok z cytryny 3g- 1 łyżeczka

jogurt naturalny 75g- 3 łyżki

truskawki- 70g garść

miód- 10g 1 łyżeczka

 

Sposób przygotowania:

Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu, przełożyć do wysokiego naczynia. Banana obrać, pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny i dodać do kaszy razem z kakao. Całość zmiksować i przełożyć do salaterki. Truskawki umyć, obrać i pokroić na kawałki. Budyń udekorować jogurtem i truskawkami, polać miodem. Poza sezonem można użyć truskawek mrożonych lub inych owoców.

Przygotowana porcja to około 320 kalorii.

 

 

Twój komentarz




POKAŻ